تنها ژوکر فریب نوشابه رنگین کمان را نمی خورد
قبل از هر چیز شانزده ساله بودن آنقدر توی چشم میآید که باید به سختی از آن چشم پوشید و در نظر نگرفتش. وقتی نوشته میشود وبلاگ دختری شانزده ساله، نمیفهمم که باید بر مبنای سن حرف زد یا نه. (در جلسهی شعری دختری فیلیپینی شعری به زبان فارسی خواند که به قول خودش دری بود ولی در اصل دری وری بود. آنوقت همه به به و چه چه کردند که چقدر خوب و کلی چرت و پرت تحویلش دادند. به عقیدهی من سن و شرایط در نوع نگاه به متن تاثیر دارد ولی نمیتواند دیگر ابعاد را بپوشاند.)
در یک طبقهبندی کلی وبلاگها را میتوان به دو گروه تخصصی و عمومی تقسیم کرد. تنها ژوکر .... در دستهی دوم قرار میگیرد. باید گروه دوم مورد بررسی بیشتری قرار بگیرد چون اکثریت دارد و مخاطب گستردهتر. در نتیجه اگر ارزیابی نشوند، نمیتوانند باعث ارتقا کیفیت ذهنی و روحی مخاطب شوند. گروه دوم را هم به دو دستهی اصلی میتوان تقسیم کرد.
گروهی که تنها به فکر قلقلک احساسات هستند.
گروهی که بعد خواندن مخاطب را به فکر میبرند.
بیشتر نوشتههای وبلاگ تنها ژوکر... در گروه دوم قرار میگیرد. این نوشتهها چه اقتباس باشد (که اقتباس از نویسندهها و شاعران بزرگ و تواناست و به نظرم به عنوان معرفی به مخاطب، کار بسیار با ارزشی است) چه شخصی نوعی جهانبینی را بیان میکند که از درون یک دختر شانزده ساله بیرون میآید. مهم نیست این جهانبینی را قبول داشته باشم یا نه، مهم این است که نوشتهها دارای جهانبینی هستند و از اکثر وبلاگها که تا ته نوشتهشان بروی هیچ فکری پیدا نمیکنی، خیلی بهتر است.
برخی از نوشتهها هم کاملاً شخصی هستند. این دسته را تنها کسانی درک میکنند که علاقه داشته باشند آن را احساس کنند و برای مشتریهای همیشگی و پر و پا قرص نوشته میشود. هنر همینجا شکل میگیرد. دنیای شخصیت را طوری بنویسی که عدهی بیشتری بتوانند آن را بفهمند. یک شاعر یا نویسنده عشق را درک میکند ولی عاملی که نوشتهی او را از یک دلنویس متمایز میکند تسلطش به ادبیات، ارائهی دیدگاهی بدیع و ساختاری متناسب با محتوا که مخاطب را علاوه بر درگیری احساسی به درگیری فکری هم بکشاند. در این حالت است که اثر در وجود مخاطب عمق میگیرد و میتوان آن را کار قابل قبول دانست و در شرایط عالی شاهکار نامیدش. نوشتههای شخصی وبلاگ تنها ژوکر... که صرفاً بیانکنندهی احساس و درونیات نویسنده هستند، از آنجا که در او رسوب نمیکنند و سریع به مرحلهی اکسپرسیون میرسند عمیق نیستند. ممکن است ژوکر بگوید که نمیخواهم اثر هنری به وجود بیاورم و همین که احساسم را خالی کنم کافی است. با اینهمه اثر ادبی در اوج کمال به اثر هنری تبدیل میشود و این تکامل آنرا در زمرهی آثار خاص جا میدهد و ارزش آن بالاتر میرود.
در کل باید بگویم که وبلاگ خوب و قابل قبولیست و کمی سن را اگر بخواهم لحاظ کنم به عنوان عامل مثبت در نظر میگیرم و امیدوارم که نویسنده، با ادامهی همین روند روز به روز کاملتر بشود.
در مورد نوع امتیاز دادن باید بگویم به کسی که هر روز، به روز کند 10 میدهم و به کسی که هفتهیی یک بار این کار را بکند 8. چون نمیخواهم کیفیت فدای کمیت بشود و برام اصلاً مهم نیست فرد هر چند وقت یکبار به روز میکند. نوع نگارش (کاربرد کلمهها و ساختار مناسب با موضوع) متوسط است. در بعضی نوشتهها کلمهها خیلی سرسری استفاده میشوند تا حرف اصلی گفته شود. در حالی که کلمهها میتوانند بسامد در متن به وجود بیاورند.
نوع نگارش: 5
قالب: 8
فعال بودن: 8
امتیاز کلی: 7
ممنون از آقای نوید و دیدگاه موشکافانانه اش
از بازدید کنندگان گرامی دعوت می کنم نظرشون رو راجع به وبلاگ مورد بحث اینجا ارائه بدن.
به بهتر شدن وبلاگ دیگران کمک کنید تا به بهتر شدن وبلاگ شما کمک کنند.
نقد خوبی بود. ممنون.
سلام
خسته نباشید
وبلاگت خیلی جالب بود
البته مطالبش خیلی خوب بودن
نقد قابل قبولی بود... اما حالا باید چهکار کنه این ژوکر ما برای بهتر شدن وبلاگش؟
سلام
وبلاگ خوبی دارید
اگر وقت کردید به وبلاگ ما هم سری بزنید
و ما را از نظراتتان بهره مند کنید
http://www.modiriyat87.blogfa.com/